Imorse på väg till centrum. Jag har varit ...

20100827182 (MMS)

Imorse på väg till centrum. Jag har varit hos optikern idag och beställt nya glasögon. Slog på stort och köpte två par! Nu är det bara att vänta på att de ska bli klara. Passade även på att smita in några timmar på jobbet för att öka på mina siffror lite, var riktigt kul! Nu bär det av mot Enskede för matlagning med bästa Emma.


Jag vet vad jag kommer äta de tre närmsta ...

20100824181 (MMS)

Jag vet vad jag kommer äta de tre närmsta dagarna på jobbet!


När man blir lycklig för att man får premi...

20100823179 (MMS)

När man blir lycklig för att man får premiecheckar då vet man att man är fast i systemet.


Sj sj gamle (o)vän?

Ahh, nu sitter man i den tysta avdelningen på SJ X2000 tåg på väg till Göteborg. Givetvis med en försening (det är ju SJ), ska man bli försenad så ska det vara när man åker första klass på just detta ilsnabba tåg så man har lite komfort!
Tänkte ändå kolla upp deras resegaranti med tanke på att mina fina föräldrar ändå har kört upp från Varberg och får vänta på mig en halv timma. Jag bestämde mig för att bara kopiera texten rakt av:

"SJ Restidsgaranti
Försening. Vid försening blir du ersatt enligt Restidsgarantin. Om förseningen
överstiger 60 minuter så får du tillbaka 25% av SJ-resans pris och om förseningen
överstiger 120 minuter så återbetalas 50% av SJ-resans pris. Om den försenade
resan är en enkelresa och ersättningsbeloppet (per resenär) understiger 30 kr så
betalas inte Restidsgarantin ut."

Sj tycker alltså det är helt okej att deras resenärer blir 30 minuter sena utan att behöva ge någon som helst ersättning. Det kan ju vara de absolut viktigaste 30 minuterna i ens liv som går till spillo tack vare dem.
Skön inställning med att de värdesätter resenärernas tid och ersättning med hur mycket försenad man blir.
Pinsam läsning enligt mig.

Men okej, lite cred ska de ha. Kungliga säten med gott om plats uppskattas mycket. Och tyst avdelning, OMG vad skönt. Den enda som stört någon är nog jag genom att sitta här och knappa och även prassla lite extra med en godispåse. (Sitter och småfnittrar för mig själv när jag tar en godis).

Resan so far går bra, jag tittar på vänner och det är ju en väldigt underhållande serie.
Ser fram emot att få komma hem till Rolfstorp. Ska ju få träffa Barney för första gången nu. (Familjens nya medlem) kommer komma bilder imorgon!

Väskorna står packade på jobbet och det är...

20100818172 (MMS)

Väskorna står packade på jobbet och det är dags för ett 9 timmarspass innan jag får åka till Varberg för att träffa familj och vänner. I've got a feeling that today's gonna be a good day!


Nu när jag började förbereda för kött, sås...

20100816170 (MMS)

Nu när jag började förbereda för kött, sås och haricots verts så kom jag på att detta kommer ju ta lite längre tid än vad jag räknat med. Det slog mig att det bara finns två plattor och jag behöver minst tre för att det ska fungera om jag vill att någon del av middagen ska vara varm. Kul!


Nu märks det att semestern är slut, det bl...

Nu märks det att semestern är slut, det blir ståplats på pendeln och det är överfullt! Välkomna till verkligheten igen alla semesterfirare :)


Igår var det fantastisk sommarvärme, short...

20100815168 (MMS)

Igår var det fantastisk sommarvärme, shorts och hela baletten! Idag är det jeans och sjal istället. Himla trist tycker jag!


HÄRLIGT VÄDER!

Skönt och veta att sommaren inte är över ännu, idag har varit hett! Blev lunch i solen för att försöka få lite mer färg.

Ikväll är tvättkväll och spenderas framför tv:n blandat med att springa ner i tvättstugan.
Jag kan inte förstå att det kan gå så mycket dåligt på tv! Hittade inget som var intressant nog så jag valde MTV, OMG säger jag bara!
Just nu ser jag ett program om Hollywoods topp 40 skilsmässor, fantastiskt ju! Innan var det ett program om när ex möter varandra och de får välja vem de vill vara med, exet eller den nya. Underhållning på hög nivå!

Imorgon väntas det finbesök på jobbet, fröken Aldén ska köpa ny dammsugare. Ska bli trevligt att träffa henne igen. Det var genom henne jag fick tag på min lägenhet här uppe och hon är en gammal god vän till mina föräldrar :)

Nu är det dags att hämta upp tvätten och bädda sängen, blir eventuellt en natt på "soffan" istället. Vet inte riktigt om jag orkar klättra och ha mig nu ikväll.

Hoppas ni har en kul kväll på lokal eller hur ni väljer att spendera er lördagsafton!

U got me good!

Mmm, Joel Kinnaman!
Som ni kanske förstår har jag precis sett Snabba Cash. Som vanligt ska man inte läst boken innan man ser filmen men jag tycker ändå att den var riktigt bra. Det kan nog bli att man ser den fler gånger.

Idag har det varit riktig sommarvärme igen efter någon vecka eller tre med riktigt tråkigt väder har jag tur så är det shorts till jobbet imorgon!

Har varit lite småsugen på en öl eller glas vin idag faktiskt, första gången på snart 3 veckor (nej, jag är inte sjuk. Bestämde mig för en vit vecka som sedan har fortsatt och på tisdag blir det tredje om det inte händer något imorgon vill säga men med tanke på tvättiden 20-23 så är det nog ingen risk)

Avslutar kvällen med denna låten, har riktigt satt sig i huvudet på mig och kan tyvärr inte hitta denna versionen på Spotify.


Stjärnfall

Jag läste precis på Aftonbladet att vi kan vänta oss nätter med med massor av stjärnfall. I vanliga fall är det ett per timme, nu kan det bli upp till 60 stycken om man har tur.
Jag vet vad jag ska göra natten till fredag! Någon som vill vara med?
Hoppas det blir en klar natt så det går att se.

Det var ganska mycket bara det jag hade på hjärtat ikväll.

Nu dags för SATC och sedan sova!

Reklam

En sak som slog mig häromdagen, hur media styr våra årstider och känslor (inte för att detta på något sätt är en nyhet).
När det är vår och försommar är det Pripps Blå som gäller. Alla är glada, lättklädda och det är fest. Varje dag ska vara en fest!
Nu börjar sommaren gå mot sitt slut (jag hatar det så mycket). De har plockat bort Pripps Blå och ersatt den med Jameson Irish Wihskey. Det är mörkt och kallt. Man menar att 1800-talet var tufft men tack vare whiskeyn gick det bra ändå.
Jag tycker inte om den reklamen. Det får mig att påminnas om vad som komma skall. Regn, blåst, kyla och mörker. Något jag inte alls ser fram emot. Det får mig att känna som att det redan är i oktober fast det bara är augusti.

Idag åkte jag in till stan för att mina jeans skulle vara klara från skräddaren, det var de med. Men inte riktigt i samma anda som när jag lämnade dem.
De bytade dragkedjan så som jag önskat men när det kommer till knappen så har de flyttat på den en bit vilket resulterar i att de sitter ännu tightare än tidigare och det är INTE en fördel.

Så nu vill jag tacka Grev Ture Tobak så himla mycket för att ni har förstört mina absolut favoritjeans! Knappt inte besviken alls efter att fått höra att detta var ett bra ställe.
Det blir helt enkelt att leta efter nya. De jag hittat än så länge kostar från 999:-.

Imorgon väntas en ny dag på jobbet. Rean är slut på torsdag så det gäller att byta skyltar och få klart allt.

Nu ska jag se klart filmen som går på 3an och kanske lite på SATC, det är så bra avsnitt nu.

Night night

Barney

Jaha, då halvsatt man här igen i sin "soffa". Har inte rört mig ur fläcken på flera timmar.
Fick skjuts från jobbet idag och blev avsläppt vid Ica Maxi (det skulle inte ligga så långt från mig). Tanken var att jag skulle handla något att ha som matlåda och kvällsmat.
Efter att ha velat runt ett tag så kommer jag till matavdelningen. Går igenom och tittar, vad skulle jag vilja äta?
Känner helt plötsligt att det där med kundkorg var helt onödigt, jag kommer ju inte lägga något i den ändå. Hittade liksom inget som var tilltalande nog och kom inte heller på vad jag skulle vilja laga.
Det slutade med ett paket grillkorv.

Innan jag hoppade ur bilen fick jag instruktioner om att jag bara skulle gå upp för backen så var jag på min gata sedan.
Jo jo, så var det inte kan jag säga. Det blev en bra promenad men jag fick ju se vad som händer efter "mitt hus" på gatan jag bor på. Det är ganska fint här men jag var lite för trött för att orka se mig omkring ordentligt. Kan tänka mig att ta på de snabba skorna och ge mig ut på en lite bättre tur till veckan om vädret tillåter.

Fick ett mms av min syster igår på mamma och pappas nya katt. Han är ju så söt.

Barney heter han.

Om jag har förstått det hela rätt så har han ett blått och ett grönt öga. Vit med en röd/brun svans och en brun prick på varje öra fick jag veta.

Åh, vad jag önskar att jag var där och kunde gosa med honom!

Varje gång jag ser en sån liten vill jag ha en egen katt men jag vill helst att den inte blir större än såhär. Sedan har jag för litet och jag vill att den ska kunna gå ut med. Blir kanske om man skaffar hus och sådant.

Mamma sa att han börjar känna sig som hemma nu och har hittat lådan som han ska gå på. Har visst varit några olyckor bakom soffan i dagarna.

 

Nu är det dags för sängen.


Åskan

Tonight´s gonna be a looong night!
Ni undrar varför? Svaret är enkelt. Det åskar.
Det räcker inte med att jag har haft svårt för att sova hela veckan, nu kommer det ligga en inte allt för kaxig tjej i en säng i Solna på helspänn. Riktig nitlott!
Så fort det blixtrar till far mina händer upp till hörna för att hålla för och så blundar jag, precis som när jag var liten. Fast det har kanske blivit lite bättre med åren.

Det är dags att lägga sig nu, har en känsla av att det tar ett tag för mig att somna och det är en ny dag på jobbet imorgon.

Have a lovely Saturday night out!

Vince Neil ringde

När jag var på väg hem för en stund sedan hade jag massor att skriva om men nu är det helt tomt.

Har jobbat idag och efteråt bjöd jag hem Emma för en riktigt lyxig middag, Mamma Scans köttbullar och snabbmakaroner. Mm, jag vet att ni är avundsjuka nu!
Efter denna mycket delikata måltid tog vi pendeln in till stan för att möta en kollega och gå till Kungsträdgården. Där väntades rock, Det är Sonisphere denna helgen och de tjuvstartar idag med gratiskonserter.
De vi såg var Crashdiet. Sångaren kom in på scen på en motorcykel.
Riiing riiiing!!
Vince Neill ringde och ville ha tillbaka sin hoj, han behöver den imorgon när han ska spela på den RIKTIGA konserten!
Åh vad jag önskar att jag kan gå imorgon, hade ju varit så kul att se Mötley Crüe (och alla andra som spelar).

En sak som blir mer och mer uppenbar för mig är att jag verkligen börjar tycka riktigt illa om röklukt från cigaretter, cigarrer, cigariller, you name it! Jag luktar som om jag hade rökt, mina kläder luktar illa och måste vädras och så vidare. Gissar på att jag inte är den enda i det här landet som tycker samma som mig. Viktigt att poängtera är att jag inte tycker illa om de som röker, bara lukten.
Jag känner mig lite som en hycklare när jag skriver det där för jag har själv rökt i flera år och slutade för snart 2,5 år sedan (klappar på axeln). Skulle aldrig mer vilja ta ett bloss eller en snus och har nog kommit fram till att jag kommer inte träffa en kille som röker heller. Hemskt va? Snacka om att jag begränsar mig själv i att träffa någon när jag sätter upp ett sådant hinder.
Men, det är "faktiskt bara" 21% av Sveriges befolkning som röker så det är nog inte helt kört.

Förresten! Jag fick ett par skor i rätt storlek när jag åkte tillbaka till DinSko i förrgår, dock himla trist att behöva åka in till stan för det där.
Efteråt åkte jag till Fotografiska, vädret var inte det bästa och jag tänkte att detta kan vara en kul grej att göra.
Värt att nämna är att det jobbar en tjej där som är lite extra hos oss på mitt jobb med och jag hade tur att hon slutade 20 minuter efter att jag kom dit.
Miranda visade mig runt lite extra och sedan gick vi för att ta en öl (läs Miranda tar en öl och jag en Cola). Då hade solen hunnit fram så det är riktigt skönt att sitta ute igen.
Kvällen avslutades på Tabac i Gamla Stan.


Nu kanske det är lite svårt att se vad bilden föreställer, man måste nästan vara på plats för att komma på det. Men en gissning kanske någon vågar sig på?


Ser nu att denna bilden inte gör min hårfärg rättvisa men igår hade jag tråkigt och var lite smått rastlös så jag passade på att klippa mig. Tog en del på längden, jämnade till och klippte fram lite utav luggen igen, blev riktigt nöjd.  Nu ska jag bara lära mig hur jag får till frisyren lika bra som min frisör gör. Ni vet ju hur bra det gick med min Volymaster. Kommer väl sluta med att jag går tillbaka och ber henne visa mer exakt hur jag ska göra.
Köpa med hårborste och diverse produkter för att det ska bli bra men det kan det ju vara värt!

Nu börjar jag inse att det blev ett väldigt lågt inlägg i alla fall (fortfarande, är det ett eller två ord?!?) det är dags för mig att sova, ny arbetsdag imorgon.Samhall jobbar på dinsko idag. Fick en 39 ...

20100804162 (MMS)

Samhall jobbar på dinsko idag. Fick en 39 och en 38. Kul att upptäcka det när man kommer hem! -Lätt irriterad tjej -86


Inte meningen

När jag skulle börja skriva inlägget låste sig min dator helt så det är nog inte meningen att jag ska skriva något idag.

Köpte en Volymaster på jobbet idag och tycker inte alls den var så kul som jag trodde den skulle vara. Det kan ju också bero på att jag suger på att fixa med mitt hår.
Köpte också ett USB-minne till tvn så jag äntligen kan se film och serier på den.

Det får räcka för nu. Imorgon blir det nog en lunch med Emelie och doing som catch up.

Den här kombinatioen är hote att leka med!...

20100803156 (MMS)

Den här kombinatioen är hote att leka med! Nu så här i efterhand när det är lite för sent att byta undrar jag: Hur i hela fridens namn tänkte jag?!? Upptill har jag nämligen ljusrosa och brunbeige. Jaja, jag får helt enkelt bjuda på denna idag. Have a nice one!


Kvalitet ska det vara!

Tråkigt nog så blir det en del jobbskriveri i bloggen men så får det vara.
Jag har gjort en mycket produktiv dag. Städat, prickat varor, tagit hand om varor. Kan nog säga att jag har varit på lagret ca de 3 första timmarna idag och ändå slutade jag på en mycket bra 2:a plats men riktigt grymt bra kvalitet på mina sälj.

Efter jobbet åkte jag in till stan för att ta en fika men min nyfunna vän Cicci. En supertrevlig tjej från Skåne som bor på samma pendel-linje som mig.
Kul att få lära känna nya människor och utöka min umgängeskrets (läs min fantastiska Emma) här uppe, den är ju faktiskt inte så stor.

Nu är det läggdags för mig och rethostan Allan.

FIRE!

Efter avstämning på jobbet idag för Juli månad så är jag grön på allt utom försäkringar, så BRA är JAG! Och inte bra det!
Jag vann en kamera också för att jag sålt flest utgående produkter Maj-Juli.
Just det, sa jag att jag slagit personligt rekord i provision med? OCH att jag slog SL i provision?!? I'm on fire!

Nu, tillbaka till verkligheten. Ny månad, nya mål. Man börjar om på noll och arbetar sig uppåt. Det här ska gå bra.

Det är snart dags att gå och lägga sig, har ju liksom inget att göra ändå. Hann i alla fall (ett eller två ord?) dammsuga efter jobbet och diska lite och nu ligger jag i min "soffa" med den stora datorn och far runt lite på nätet, lyssnar på musik och drömmer mig bort lite.

En minisemester hade inte varit fel till hösten. En vecka någonstans där det är varmt och en helg i London. Oj vad det hade varit fint!
Tror jag ska drömma om vita sandstränder, trukosblått hav, en molnfri himmel och varm sol nu när jag strax ska sluta de små trötta blå för idag.

RSS 2.0