Sista dagen på 00

Ja, nu är det sista dagen på år 2009 och jag väntar på att klockan ska bli såpass mycket att jag kan åka till jobbet.

Natten som var har verkligen inte vart kul. Har inte sovit något så när klockan blev halv sju gick jag upp för att hoppas somna på soffan till något tv-program. När det inte funkade gjorde jag frukost och tittade på "Ice Age".
Eter det gick jag ut på en "morgonpromenad" för att göra mig av med rastlösheten, 50 minuter lång blev den i den iskalla luften. Men jag fick uppleva en soluppgång och inte vilken som helst heller utan årets sista soluppgång!

Yes, där har vi nog boven i dramat för mina sömnlösa nätter! Synd att ni inte kan se hur stor den egentligen var.

Solen är på väg upp i Apelviken

Havet har fryst!


Otroligt vackert.

Bjuder även på en bild av en aningens kall mig själv i soluppgången.

Det här är årets sista bilder, jag tror inte det blir några ikväll på jobbet, men vem vet?

Jag hoppas verkligen att ni alla firar ut det gamla året och in det nya med bravur ikväll! Drick även ett glas champagne för mig med (nej, det är inte okej att dricka på arbetet bara för att man jobbar på krogen).

Stay tuned! Love E ♣

Jag lyckades

Jag lyckades somna till slut även om det tog lång tid. Nu sitter jag på Paganini och väntar på sällskap, vänta kan nog vara det tråkigaste som finns!
Jag och min mamma har varit och handlat lite mat till mig. Det blir falukorv och makaroner till nyårsmiddag med lite frysta bär som efterrätt. Jag kör lite på en spartanska stilen i år. Man är välkommen att vara med, osa senast imorgon klockan 15.00.
Nu hoppas jag sir claud ringer snart så jag slipper sitta här ensam.
Love E

;(

Insomnia! Fattar inte vad problemet är, varför kan jag inte bara få sova?!?
Gick och la mig vid elva ikväll, somnade ganska snabbt för att sedan vakna en timma senare och nu ligger jag här. Ensam i min alldeles för stora säng och kan inte somna om, klockan är 03:35. INTE OKEJ!!!

Anyway, jag har ju jobbat mig igenom hela julen och den 27 var det fest för oss restaurangare och löst folk. Förfesten var kul, det var korvkalas men roligt. Ute vart väl så där, hade hoppats på mer folk än vad det var men men. Det avslutades med nattmat på Statoil Nord och gårdagen spenderades hemma i lägenheten utan större ansträngning.

Jag börjar bli såpass rastlös nu att jag funderar på att klä på mig och ta en tur med bilen. Sängen är för varm, det är för kallt utan täcket. Jag har ätit lite för att det kanske skulle hjälpa, fast jag egentligen inte vill äta så här sent. Usch, det kliar i hela kroppen ju! Hjälp mig någon!!! En promenad kanske? Nej det är ytterst olämpligt att gå ut ensam den här tiden på dygnet, man vet aldrig vad det är för några busar ute.

Är det förresten någon som sett Ica´s nya reklam? Jag höll på att dö när jag såg den haha! Nice när alla gör parodi på puckade bloggerskor, haha!

Have a good one!

Nu ska jag ge sömnen ett försök till, om det inte funkar så behöver jag kanske ringa någon för sövning. Någon frivillig?!? Nehe inte det.

Love E ♣

091224

Eftermiddagen kom, Kalle Anka började, några av oss somnade i soffan när Ferdinand började och vaknade till "Ser du stjärnan i det blå" precis så som traditionen bjuder.
"Kan du vissla Johanna" drog igång och efter tio minuter kom tomten. Paket delades ut och alla väntar spänt tills alla har fått sina paket innan man får lov att öppna. Om man skulle få lika paket får man öppna dem försiktigt så att de andra inte ser för annars förstör man för de andra.
Jag fick en elvisp, ett strykjärn, en strykbräda, presentkort och pengar. Jättefina julklappar =)

Hela julafton har varit ett matmaraton som börjar vid tolv och slutade vid sju på kvällen, under den tiden hinner man få i sig jullunch med dopp i grytan, stor fika till Kalle och julmiddag (för oss som inte äter lutfisken är det potatis, gröna ärtor och béchamelsås) jag smakade på fisken i år med men den föll mig inte i smaken denna gång heller.

Detta inlägg kanske känns lite som en upprepning av tidigare idag, men då förutspådde jag bara lite hur dagen/kvällen skulle komma att se ut. Det är ju rörande hur rätt jag kunde ha!

Kvällen har utspelats sig på Harrys i form av jobb för min del. Vet inte riktigt vad jag har att säga om att jobba julafton. Jag undrar bara om folk har några pengar kvar till imorgon kväll för i afton har gästerna inte varit snåla! Har haft en mycket bra omsättning och ett utomordentligt bra netto. Att hoppa över pepparkakorna har verkligen gett resultat =)
Sammanfattning av kvällen är väl att det har varit ett högt tempo genom hela och en hel del stök. Ser fram emot att få jobba på Socitén imorgon där gästerna kommer vara många och berusade, men det där lösa folket kommer inte in, det känns skönt att veta.

Nu ska jag ta mitt cozy christmasljus in till sovrummet, slå på ett avsnitt "HIMYM" och somna. Kan säga att det suger lite och behöva ställa klockan till imorgon, hade gärna sovit tills jag vaknade av mig själv men är det juldagen så är det juldagen.

Tidigare i dag (innan Kalle Anka)


Hoppas ni haft en riktigt fin julafton och att ni alla får en underbar fortsatt helg.

Stay tuned! Love E ♣

Ps. På önskan av Per så nämner jag nu honom i bloggen, hej Per Ewertsson. Ds.

Från mig

till er alla, en riktigt god jul!

Nu sitter man här i soffan hos mamma och pappa och väntar på att Kalle Anka ska börja, som varje år vid den här tiden.
Doppet i grytan är avklarat, vi väntar på Kalle för att kunna somna i soffan när Ferdinand ska börja. Kollar kanske på "Kan du vissla Johanna" och sedan är det dags för julklapparna. Sedan sitter man och väntar lite till för att få äta béchamelsås, potatis och gröna ärtor medans min syster, pappa och mormor äter lutfisken som alltid ska stå på bordet, fast den inte smakar något så är den lika god som varje år. Jag själv har aldrig förstått det goda i den fisken. Men så som traditionen bjuder smakar jag alltid en bit för att sedan konstatera att jag tycker inte om det i år heller. Vem vet, det kanske växer fram ett tycke för den ett år.
Det förtäljer dock inte den här historien.

Nu ska jag torka mitt hår och försöka få ordning på frisyren.

Ha en riktigt dunderbra julafton!
Love Elin ♣

Jag kan nog ha

Jag kan nog ha den snyggaste granen i hela Varbergs kommun!

Yes, den är riktig, den doftar gott, sticks som fan och barrar lite när man ska fixa till den =)

Jag har varit och sett filmen "Avatar" nu ikväll. Första gången jag ser en 3D film, fantastiskt bra gjord. Alice i underlandet kommer någon gång under 2010 i 3D med Johnny Depp som trollkarlen, den skall icke missas!
Jag kan även berätta den glädjande nyheten om min nya pojkvän, Sam Worthington.

Han vet bara inte om det ännu.

Imorgon kanske jag ska göra en julskinka som jag och min granne ska dela på, får väl se hur det blir med det projektet.

Nu ska jag nog faktiskt gå och lägga mig, det har blivit alldeles för sent de senaste kvällarna och imorgon måste jag städa färdigt och köpa den sista julklappen. Inte glömma tejpen heller, det blir svårt att slå in dem annars.

Have a good one! Love E ♣

Bildkälla

Det fjärde ljuset

Kölden biter i advent
och vårt fjärde ljus blir tänt.
Alla ljusen lyser klart
nu så kommer julen snart


Idag blev inget av det gjort som jag skrev om igår. Valde istället att ta lång sovmorgon och gick därför upp för en stund sedan. Men om det ska räknas så ringde klockan nio första gången i morse. Dock vet jag inte riktigt vad som hände sedan för jag minns inte att den ringt något mer efter det. Men men, jag har legat och trynat i sängen och tittat på några avsnitt av "How I Met Your Mother".

Nu ska jag väl ta tag i mig själv, ta en dusch, kanske äta en macka (inte för mycket dock,det är ju julbord i afton) och göra mig iordning inför kvällens bravader som kommer bli ganska lugna eftersom jag ska jobba.

Hoppas ni har en alldeles förträfflig söndag.

Stay tuned! Love E ♣

Gimme gimme gimme

Nightmares tonight!!
Ikväll har jag jobbat på Såsen. Lili och Susie var där och uppträde. Fantastiskt pinsamt skulle jag vilja säga men det var säkert en del som återupplevde 80-talet.

Snart är denna helgen över, bara ett pass imorgon med nere i Falkenberg på Grands lilla jultillställning.

Jag ska försöka hinna städa, gå en lååång promenad och hämta min gran imorgon. Är glad om jag fixar en utav de sakerna och då är det inte granen.

Har tänt min ljuslykta med "Cozy Christmas" olja i som är köpt på Indiska. Älskar verkligen denna doften och måste köpa på mig ett lager med sådana små flaskor ifall de får för sig att sluta sälja dem i butikerna.

Tack till Emma som gav lyktan till mig ♥ Nu ska jag ta med mig den in till mitt sovrum och somna till ett avsnitt av "How I Met Your Mother".

Sov gott alla och ha en härlig fjärde advent imorgon, då är det bara fyra dagar kvar till julafton!

Love E ♣
Ps. Lyssna på denna tjejen, hur skön röst som helst ju. Ds.

Ahhhhhhhh!!! (tänk Napolion Dynamite sucken)

Shit vad jag har tråkigt och är rastlös!!!! Åh, det bara kryper i mig för så tråkigt har jag och det enda jag väntar på är att få gå till jobbet!

Idag har jag och Madde äntligen fått träffats. Det blev en kaffedate här hemma hos mig med pepparkaka till.
Var nere en sväng på stan med C. Tog en fika på Paganini tills rastlösheten blev för stor där, då fick vi åka hem igen.

Nu har jag ätit, till och med det fick jag vänta på för att det inte skulle bli för tidigt. Då blir jag ju hungrig vid tolv igen och det går ju faktiskt inte för sig när jag är på jobbet.

Gick igenom min dator och externa hårddisk tidigare idag och har rensat ut massa förflutet som jag verkligen inte har någon nytta av. Det känns jäkligt bra att ha gjort det, går med lite lättare steg.

Har även nu börjat vänja mig vid min nya frisyr och det ska säkert gå bra det här. I värsta fall får jag väl gå tillbaka och så får de rätta till luggen lite. Tycker nog att den kunde börja lite högre upp.

Tror jag vet vem boven i dramat är som gör att jag känner mig så här rastlös. KAFFE. Yepp, kan ha blivit lite för mycket av den varan idag.

Nu har jag knäckt i alla fingrar och tår, sådär som man inte ska göra för att det tränger bort ledvätska eller vad det nu är de säger.
Ska ta en dusch nu så blir klockan lite mera. Fixa i ordning mig lite långsamt med.

Ha en hejdundrande fredag kväll nu och skit i det förbannade "fredagsmyset", blir ju kräkfärdig av det ordet. Mys en annan dag, kom upp och spela mot mig på Redroom ikväll istället!

Stay tuned! Love E ♣

Jag har


klippt mig idag och är inte alls sådär jättenöjd som jag hoppats på att jag skulle bli. Trist när de inte kan klippa håret längre. Det blev en liten sned lugg i alla fall.

Nu är maten snart klar och jag borde göra mig iordning inför aftonens arbetspass.

Have a nice one, folks! Love E ♣

Väntar

Jag väntar på att Madde ska komma hit så vi kan ha en catch up, var alldeles för länge sedan vi sågs så det ska bli kul. Nu är hon dock lite sen och att vänta är inte min starka sida så jag har lite tråkigt.

Det var förresten trevligt igår kväll, blev ju dock en öl eller två mer än vad jag räknat med och det vore att ljuga om jag sa att det inte känns idag. Tycker ju ändå att jag är ganska tapper som gick upp innan elva idag.

Tanken är att jag ska gå till vårdcentralen senare idag och ta den där sprutan men är lite skeptisk. Om man får så ont i armen som alla pratar om är det inte det bästa att ta den när det är fyra arbetskvällar som står på schema. Får väl gå dit och fråga i alla fall.

Ååååhhh! Hoppas Madde kommer snart!!

Get psyced!

Jag behöver en "Get psyced!" låtlista till min iPod. Kom nämligen på att det inte alls är speciellt motiverande att gå powerwalk med Leona Lewis "Bleeding Love" i lurarna.

Jag gick i 50 minuter och stannade till hos Ulle för lite kaffe, mycket trevligt med en liten catch up från söndagen med, hehe =)
Testade på det här med att springa när jag skulle hem från Ulle, gick så där. Kändes sjukt bra i början, när jag kommit 500 meter kändes det inte alls lika bra. Jag gissar på att jag inte är riktigt redo för löpning ännu.

Fick tillbaka min telefon igår så nu kan jag bjuda på lite bilder igen, tjohoo!!! Det blir från min promenad idag nere i Apelviken.




Nu håller jag på att frosta av frysen, tänkte att det är lika bra och passa på när det är kallt ute. Då kan jag nämligen lägga mina saker utanför fönstret och nu snöar det till och med! Problemet är bara att det har börjat blåsa och jag är lite rädd att det ska blåsa ner från taket.

Det gick bra igår, vi kom fram till Vänersborg och därifrån fick jag köra en bil ner till Göteborg. Helt okej, köra bil är ju roligt! Så om det är fler som behöver hjälp är det bara att höra av sig, jag kör gärna =)

Ikväll ska vi fira Elizabeth, hon fyllde år igår (23 i år igen, tror det är något magiskt när man blir 23) det ska bli trevligt, tog till och med ledigt ikväll för tillställningen =)

Nu ska jag nog fortsätta städa badrummet som jag började med igår, det är inte okej när det tar två dagar att städa 7 kvm, haha.

Håll i er för det kommer säkert en ny uppdatering snart igen! Lov E ♣


On the road-

igen! Denna gång som ressällskap till Vänersborg.
Klockan sju åkte vi från Varberg och nu har vi kommit till Göteborg, det är köer och snöblaskväder.
Jag ställer mig frågan om det ens är lagligt att vara uppe så här tidigt. Var ju dessutom rädd för att försova mig och det resulterade i att jag inte sovit alls.

Elizabeth fyller år idag, det tycker jag vi firar med ett hurra, HURRA!!

Jag ska även uppleva soluppgången idag, för första gången sedan Jesus gick i kortbyxor. Tror det kommer bli magiskt om jag får säga mitt.

Later!

-Jag vill också vara med på barty!

-Du menar party?
-Ja, jag sa ju det, barty.

Ja det var nog det roligaste idag, Sunes Jul.

Kan nog säga att detta är week from hell.
  • Trasiga jeans.
  • Hår som är som svinto.
  • Igår kraschade min dator.
  • Mina nya leggins är det hål i.
  • Min telefon har blivit skickad till Finland för att verkstaden i Sverige inte kunde laga den.
  • Min lönspec kom idag och allt är bara knas.
Det är ju bara att hoppa. Inte så många positiva tankar just nu i den här bloggen. Men tack kära arbetsgivare för att jag fått tillbaka min ångest, tack som fan! (Och med arbetsgivare menar jag inte min schemaläggare)

Det ser ju ut att bli en rolig jul i år.

fanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfan


Källa

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

It sucks to be me

När jag idag efter att ha duschat och allt som hör där till drar på mig mina jeans och ska knäppa dem så är dragkedjan trasig. Doh! Tänker jag men tar mina andra istället. Drar på mig dem, har precis smort in mig med lotion så jeansen fastnar så där jobbigt på benen men efter lite slit så är de på. Knäpper knappen och skall dra upp dragkedjan bara för att upptäcka att den OCKSÅ är trasig! Vad f*an är detta?!?!? Fick ett smärre utbrott över detta och tårar spilldes. Tar av handduken från huvudet för att borsta håret och det är ingen enkel sak, det känns som ett trassel och är alltid jättetovigt.
Nu orkar jag inte mer, vill ju bara lägga mig på golvet och banka med knytnävarna som en treåring gör när den inte får som den vill. Det är då jag också förstår att denna dagen kommer vara så här enda tills jag lägger mig igen, HURRA! Jag har liksom inte råd med något. Ingen skräddare, ingen frisör och nu behöver jag en personlig tränare med så att inga fler dragkedjor går sönder.
Ni vet den där reklamen för Wasa knäckebröd med tjejen som har en stor maska i sina strumpbyxor på morgonen. Som henne känner jag mig.



Källa

Meningslös

Har varit hemma sedan i onsdags kväll och meningslösheten har redan slagit till.
"It's the most wonderful time of the year" spelas och jag kan ibland känna att det är så just nu. Speciellt när jag var i Stockholm kände jag på det viset, det infann sig in julkänsla som jag inte känt på väldigt länge. Förra året mådde jag inte bra så då orkade jag inte något med julen, hade inte ens en tomte framme.
Nu i år har det känts på ett helt annat sätt, fast det är ganska långt kvar till jul.
Men just idag/ikväll/inatt känns det så där jobbigt som det gjort förr. Tidigare ikväll när jag kom från mitt jobb och hann vara ute en stund mådde jag så himla bra, var helt lycklig att få hinna med den där halvtimman som var kvar av kvällen. Nu känns det som att jag inte har någon ro i kroppen för att kunna gå och lägga mig och en känsla av ångest. Det var länge sedan jag hade just denna känslan i kroppen och jag vet att det inte är en bra känsla.
Det är väl ändå dags att lägga sig, försöka kväva känslan som håller på att bubbla upp och kanske somna istället.

Min dag i bilder

Lite dålig uppdatering här men ska försöka ge igen för det nu istället.
I måndags var jag ute och sökte massa jobb, hela dagen var jag ute på stan. Många vill helst att man ska lämna CV på webben så det är mitt uppdrag när jag kommer hem. Det var uppehållsväder men väldigt grått ute.

Jag stannade i stan tills Emma slutade och så kom Nico och mötte upp oss. Vi gick till O´learys och käkade burgare. Vi gillar det stället. Nico kände sig "speciell" när vi fick popcorn medans vi väntade på maten, haha.
När vi kom hem tog vi det bara lugnt och det blev inte alls speciellt sent, ganska skönt eftersom jag och Emma skulle ha en heldag på stan igår.

Dagen började med att det snöade lite grann på morgonen och det gjorde att vi blev på riktigt bra humör, välkommen December!
Vi gick runt lite på Plattan, Hötorget och några butiker (läs Indiska). Det fanns massa matstånd och vi köpte pealla med kyckling som vi åt ute samtidigt som vi tittade på NK´s fantastiska julskyltning.

Tyvärr är detta från andra sidan gatan så man ser inte så bra.

Ju längre dagen led desto mer förälskad blev jag i den här staden. Efter några fler besök i Indiska-butiker och några andra så satte vi oss på Harry B James på Regeringsgatan, mitt emot NK. När vi skulle gå dit fick Emma ett litet ras, stannade tvärt på trottoaren och utbrast: Jag orkar inte bära mer!!. Som den goda vän jag är offrade jag mig och tog även hennes påsar.

Men detta var egentligen bara början på påsar. När vi satt inne på puben så kom Emmas härliga mamma Eva. Styrkta av BaileysCoffee gav vi oss återigen ut i butiker och på torg.

Här på Norrmalmstorg köper de enris och mossa.

Träden på torget var otroligt vackra. De hade istappar med ljus i så det nästan såg ut som stjärnfall.

Det var väldigt fint av Stockholms stad att göra så fint med alla ljus och röda mattan på Biblioteksgatan bara för att jag kom dit =)

Även på Centralstation hade de gjort fint för att jag var på besök genom att måla Varbergs fästning på en vägg.



Det var den dag med mycket butiker och promenader. Jag hade jättetrevligt fast det i slutet han bli riktigt kallt men väldigt vackert.

Nu sitter jag på tåget på väg till Göteborg, det är drygt tre timmar kvar och det känns ganska trist att komma hem igen. Jag får helt enkelt se till att jag inte stannar hemma allt för länge.

Tack så jättemycket Emma och Nico för att jag fått bo hos er dessa dagarna och för skjutsen upp. Hade ju aldrig kunnat komma upp annars, guld värt!

Stay tuned! Love E ♣

RSS 2.0